- Vi følger med København

Nye nøgletal er ikke retvisende, siger Bundsgaard

'Der skabes arbejdspladser og vækst i Aarhus i et omfang, som er helt på højde med det, der sker i København' - siger borgmester Jacob Bundsgaard. På billedet ses en model af havnebyggeriet, hvor en del af den aarhusianske vækst er mest tydelig netop nu (arkivbillede).

Borgmesteren i Aarhus, Jacob Bundsgaard (S), står fast på, at Jyllands største by og de større omkringliggende byer skaber lige så meget vækst som Københavnsområdet. Det til trods for, at nye tal fra Nykredit slår fast, at københavnerne står for stort set al den økonomiske vækst i Danmark.

Grundlaget for Nykredits analyse er helt forkert, mener borgmesteren.

- Det er glædeligt, at hovedstadsområdet klarer sig godt. Men havde man lavet en analyse, hvor man ikke havde sammenlignet hovedstadsområdet med hele Jylland, men bare Aarhus og København, havde man fundet, at billedet er fuldstændig parallelt. Der skabes arbejdspladser og vækst i Aarhus i et omfang, som er helt på højde med det, der sker i København, siger Jacob Bundsgaard.

Eksperter bruger over for Jyllands-Posten undersøgelsen som argument for at bruge flere penge på hovedstaden, da byen kan blive en endnu større vækstmotor for landet.

- Man kan diskutere, om ikke man skal lade København køre sit eget ræs. At vende udviklingen er nok for sent. Man skal passe på ikke at svække København for at stimulere andre områder, siger Høgni Kalsø Hansen, ekspert i økonomisk geografi ved København Universitet, til avisen.

Tal fra OECD viser, at for hver gang, der skabes 100 job i hovedstaden, kaster det 20 job af sig i det øvrige Danmark.

Derimod giver det kun syv ekstra job i resten af Danmark for hver 100, der skabes uden for hovedstaden.

Men det fokus på hele København mod resten af Danmark skal man væk fra for at få et retvisende billede, lyder det fra Aarhus borgmester:

- Der er brug for, at man både hos Danmarks Statistik og på Christiansborg er opmærksom på, at der er to stærke vækstcentre i Danmark. Den ene er det, man kan kalde den østjyske millionby, og så er det selvfølgelig hovedstadsområdet. Begge dele er vigtige at have med, når man snakker vækst og udvikling, og om hvor man skal lave statslige investeringer for at understøtte den vækst, vi har så meget brug for, siger Jacob Bundsgaard.