Vi bruger penge på oplevelser trods krisen

Forlystelsesparker som Djurs Sommerland klarer sig fint på trods af krise. Sommerlandet satte besøgsrekord i tirsdags.

Butikker og restauranter lukker i som østers, men der er ingen panik i landets forlystelsesparker, hvis besøgstal ligger på mindst samme niveau som 2008, der for de flestes vedkommende var rekordår. Samtidig melder charterbureauerne alt udsolgt, så rejser og oplevelser er ikke der, hvor danskerne har valgt at spare.

Fem af landets største forlystelsesparker melder, at besøgstallet i år er på niveau med 2008 og måske en tand bedre. Det skriver dagbladet Børsen torsdag.

- Sidste år havde vi en dårlig afslutning på sæsonen, men i år har vi en tro på, at vi måske kan ende med at få en rekordsæson, hvis de sidste to uger af sommerferien bliver gode, siger Henrik B. Nielsen, adm. direktør i Djurs Sommerland, som tirsdag satte besøgsrekord med 20.000 gæster på en dag.

Grunden til de lidt forsigtige udmeldinger er, at forlystelsesparkerne er meget afhængige af
vejret. Vejrudsigten for de sidste to uger af skolernes sommerferie er derfor afgørende for det samlede udfald af sæsonen. Nogle parker havde en forhåbning om, at flere danskere ville blive hjemme i Danmark og måske derfor lægge rejsebudgettet i det hjemlige sommerland, men charterbureauerne melder alt udsolgt, og alligevel hopper danskerne på karrusellerne, så SP-pengene kan have en del af æren, skriver Børsen.