- Vi bor ikke i en ghetto

Boligområde i fare for at havne på ghetto-liste

02:43

1 af 2

Når Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter i efteråret opdaterer sin ghetto-liste, er der risiko for, at listen som noget nyt omfatter Gl. Jennumparken i Randers.

Boligområdet har ellers tidligere undgået at havne på listen, der bl.a. omfatter socialt belastede boligområder i Aarhus og Horsens.

Udsigten til at havne på listen over de mest belastede danske boligområder møder dog kun hovedrysten blandt de beboere, TV 2 | ØSTJYLLAND mandag mødte i det nordlige Randers.

- Der er mange danske familier i området, og de fungerer godt sammen med de udlændinge, der er her. Jeg har boet her i to år og jeg har ikke oplevet at være utryg, siger førtidspensionist Heidi Petersen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Et velfungerende område
Også fungerende borgmester i Randers Kommune Steen Bundgaard (S) undrer sig over, at Jennumparken risikerer at komme på den ikke specielt flatterende liste over socialt belastede danske boligområder.

- Efter min bedste overbevisning er det slet ikke en ghetto. Det er et velfungerende område, hvor der er sat mange ting i gang. Da jeg læste om det, blev jeg meget forundret over, at man kan kalde det for en ghetto, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se mere i mandagens nyhedsudsendelser på TV 2 | ØSTJYLLAND.