Vestjylland vil forføre østjyder

Vil lokke akademikere til vestkysten

Foto: Colourbox

Et nyt projekt i Ringkøbing-Skjern Kommune skal få flere aarhusianske akademikere til Vestjylland.

På torsdag tager en hel bus med ledige aarhusianere over heden og mod Vesterhavet for at opdage, hvad de vestjyske virksomheder har at byde på.

Det er Erhvervscenteret i Ringkøbing Fjord Erhvervsråd og Jobcenter Aarhus, der står for stævnemødet mellem øst- og vestkysten.

- Vi satser på, at der vil opstå nogle match mellem virksomhederne og kandidaterne. Det er en unik mulighed for begge parter for at præsentere sig selv, siger erhvervskonsulent hos Erhvervscenteret i Ringkøbing Fjord Erhvervsråd Dorthe Maria Siersbæk til TV 2 | ØSTJYLLAND.

I alt tager 45 ledige af sted fra Aarhus. De skal blandt andet besøge Vestas, Global Casting, Ringkøbing Gymnasium, Ringkøbing Handelsskole og høre om turisterhvervet og kommunens vækststrategier.

En af de ledige akademikere, der skal til Vestkysten, er Jeanette Alrø Jensen, som færdiggjorde sin kandidatgrad i litteraturhistorie i sommer på Aarhus Universitet.

- Det kan godt være svært at få foden indenfor i Aarhus, og jeg er åben for at rykke rundt i Jylland i nogle år. Så kan jeg få noget erhvervserfaring, fortæller hun til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Der skulle gerne være mulighed for et job for nogle af gæsterne på torsdagens bustur. Lige nu er der 14 arbejdsgivere i området med aktuelle ledige stillinger. Erhvervscenteret håber samtidig at fjerne nogle af fordommene de besøgende har om Vestjylland.

- Vi er ikke blinde for, at der hos mange er en mental barriere mod at flytte mod vest. Den håber vi at rokke ved, når de ledige akademikere selv oplever området, hører om vores tanker om fremtiden og får et indtryk af den faglige tyngde i de stillinger, virksomhederne tilbyder, siger Dorthe Maria Siersbæk.

I juli måned var der 1.621 ledige akademikere i Aarhus Kommune.