Vestas øger effektivitet med softwareudvikling

For Vestas med hovedsæde i Randers handler det ikke længere om at bygge de største møller. Koncernen satser i stedet på software.

Fremtidens markedsandele på markedet for vindenergi skal vindes med teknologi, herunder software, skriver dagbladet Børsen tirsdag.

Hvor det tidligere handlede om, at producere de bedste og største vindmøller, er software i dag rykket op som en helt afgørende faktor for vindmøllegiganten Vestas med hovedsæde i Randers, der er verdens største producent af vindenergi.

- I fremtiden handler det ikke længere om at bygge vindmøllerne større og større, men
om, at tvinge mere og mere effekt ud af dem, siger Finn Strøm Madsen, direktør for Vestas udviklingsafdeling til Børsen.

Han er direktør for 1000 ansatte i Vestas, som har som ansvar, at sikre Vestas en fortsat solid position på verdensmarkedet for vindenergi. Her er det helt afgørende for vindgiganten, at trække mere effekt ud af møllerne.

Ved at optimere styringen af vindmøllen, som sker fra sofistikerede computer i de nyere vindmøller, kan møllen blive 'klogere' så den fanger mere vind, og det skal øge dens effektivitet betragteligt, skriver Børsen.