Vestas lurer på rekordaftale med Egypten

Egypten har indgået en stor aftale med danske Vestas om at levere landvindmøller for 15 milliarder kroner

Energigiganten Vestas, der har sit hovedsæde i Aarhus, forventer snarest at underskrive en rekordstor aftale om landvindmøller med en samlet kapacitet på 2,2 GW med Egypten.

Aftalen har en værdi på omkring to milliarder euro, knap 15 milliarder kroner.

Det oplyser Vestas til Ritzau i forbindelse med, at energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) er i Egypten for at give et politisk rygstød til aftalen. 

Læs også Vestas sætter forventninger til årets omsætning i vejret

Ministeren er i Egypten mandag og tirsdag, og aftalen ventes at blive underskrevet umiddelbart efter rejsen.

Grøn egyptisk omstilling
Egypten er i gang med en grøn omstilling i retning af mere vedvarende energi. Den officielle målsætning er, at 20 procent af landets elektricitetsproduktion skal komme fra vedvarende energikilder i 2022.

Heraf skal mindst 12 procent komme fra vind.

- På globalt plan har Danmark en stærk position inden for grøn omstilling, og Vestas sætter pris på, at Danmark fra officielt hold er med til at hjælpe danske virksomheder med at sælge bæredygtige energiløsninger i nye markeder, siger Anders Runevad, topchef i Vestas. 

Læs også

Der gemmer sig et stort eksportpotentiale for den danske energibranche med Egyptens ambitiøse omstilling.

Derfor vil ministeren under sit besøg også mødes med en række øvrige danske virksomheder, der er aktive i Egypten.

- Danmark er verdensmestre i at producere grøn strøm fra vindmøller, og samtidig har vi et velfungerende energisystem med meget høj forsyningssikkerhed, hvor der altid er strøm i stikkontakten. 

Læs også

- Det er en god fortælling, der gør os til en oplagt samarbejdspartner for lande som Egypten, siger Lars Chr. Lilleholt.