Vestas lægger pres på regeringen

Vestas med hovedsæde i Randers anbefaler regeringen at sætte skud i opstillingen af vindmøller herhjemme.

Hvis ikke regeringen får sat skub i det danske marked for vindenergi, så kan danskerne godt vinke farvel til vindmølleindustrien og dens tusindvis af arbejdspladser.

Så kontant lyder meldingen fra vindmøllegiganten Vestas, der med otte konkrete anbefalinger til regeringen for alvor blander sig i den politiske debat om fremtidens energikilder, skriver Politiken.

- Det nødvendigt med politisk handling nu - ikke bare i Danmark, men i Nordeuropa. Hvis ikke der sker noget fra politisk hold i flere af disse lande, bliver det vanskeligt på længere sigt at fastholde produktion af vindmøller her i landet. Så risikerer produktionsindustrien ganske enkelt at dø, siger vicedirektør i Vestas Peter C. Brun i et interview med Politiken.

Vestas anbefaler helt grundlæggende, at regeringen atter sætter skub i opstillingen af møller på det danske marked, der har stået nærmest stille siden 2001. Desuden foreslår vindmølleproducenten, at alle kommuner fremover skal formulere selvstændige vindenergimål, og at regeringen presser på for et mere smidigt internationalt samarbejde om vindenergi.

- Vores danske fabrikker er Vestas' hjerteblod. Men det er klart, at det ikke længere er rentabelt at fremstille møllerne her og så fragte dem om på den anden side af kloden, siger Peter C. Brun til Politiken.