Vestas: Der må gøres noget nu

Har været i dialog med borgmesteren

Bestyrelsesformanden i Vestas efterlyser nu handling i forhold til lufthavnen i Tirstrup.

Det var et alvorligt slag for Aarhus, at vindmølleselskabet Vestas tidligere på måneden meddelte, at man flytter omtrent 200 ansatte til København. Det svarer til 15 pct. af alle Vestas-ansatte i Aarhus.

Hovedårsagen er de dårlige forbindelsesforhold, der møder erhvervslivet i byen. Det skriver epn.dk.

Meddelelsen skabte straks bekymring for, om Vestas er på vej til helt at trække sig ud af byen for i stedet at satse på København som hovedbase. Det afvises dog fra højeste sted.

- Der er ikke andre planer end, at hovedkvarteret skal blive i Aarhus. Men vi har sendt et signal om, at det er dårlige forhold, siger bestyrelsesformand Bert Nordberg til epn.dk.

Han lægger dog ikke skjul på, at han er stærkt irriteret over adgangsforholdene til og fra Aarhus, hvor den kriseramte Aarhus Lufthavn på Djursland og adgangen via tog ikke i et tilstrækkeligt omfang dækker behovet for hurtig adgang til blandt andet Københavns Lufthavn.

Foreslår højhastighedstog

Flytningen omfatter hovedsalgskontoret, kommunikations- og marketingafdelingen samt finansafdelingen, og målet er at komme tættere på kunder, medier, politikere, finansfolk og andre interessenter.

Blandt de 200 Vestas-ansatte er topnavne som blandt andre koncernfinansdirektør Marika Fredriksson, koncernsalgsdirektør Juan Araluce og kommunikationsdirektør Morten Albæk.

- Vi har talt med borgmesteren om problemerne. Jeg ved godt, at han ikke er ansvarlig for lufthavnen, men man er nødt til at gøre noget ved det, ellers risikerer man at miste endnu flere virksomheder og ansatte, der rejser meget og har behov for at komme hurtigt til Kastrup, siger Bert Nordberg, der blandt andet foreslår et højhastighedstog til Københavns Lufthavn som en løsning.