Vestas-aktien i vejret

Vindmøllegigant stormer frem i USA

Mandag aften landede vindmølleproducenten Vestas med hovedsæde i Skejby endnu en stor ordre på det attraktive amerikanske marked. Ordren på 150 MW fra First Wind er den tredje store i USA den seneste uge og har et potentiale på yderligere 568 MW.

Dermed står Vestas med en ordrebeholdning i USA, der ifølge Vestas-analytiker i Sydbank, Jacob Pedersen, potentielt set rækker flere år frem.

- Da vi startede regnskabsåret i år, tror jeg, at mange forventede, at 2015 ville blive et hul i jorden for Vestas i USA. Nu har man faktisk udsigt til et meget spændende 2015 og har også dækning et stykke ind i 2016. Så det er med til at skabe markant stabilitet i Vestas' forretning, fastslår Jacob Pedersen over for Radio24syv.

Med ordren mandag aften har Vestas udsigt til at skulle producere og stille vindmøller op for over 4.000 MW i USA de næste to og et halvt år. Samtidig indikerer de seneste ordrer, at den danske vindmølleproducent nu er tilbage og kan kæmpe mod de store konkurrenter.

Se: Ny stor ordre til Vestas i USA

- Det er vidende om, at selv om Vestas har været i nogle finansielle vanskeligheder, så slås man altså med om de rigtigt store ordrer, og det gør man med succes på det amerikanske marked hos de helt spændende kunder, siger Jacob Pedersen til Radio24syv.

Det kommer ikke bag på ham, at der kommer ordre ind fra USA, men omfanget er overraskende.

- Havde du spurgt mig for et halvt år siden, havde jeg sagt, at de skal have mellem 1.000 og 1.500 MW (ordre i USA i år, red.), og nu står de potentielt set med 4.300 MW, siger Jacob Pedersen.

Kilde: Radio24syv