Verdens-mesterskab kommer til Silkeborg i 2019

Verdens bedste kvindelige curlinghold samles i Silkeborg Sportscenter i foråret 2019

Billede fra Dansk Curlingforbund.

Silkeborg bliver vært for verdensmesterskaberne i curling for kvinder fra 16. til 24. marts 2019 i Silkeborg Sportscenter.

Det blev offentliggjort på et pressemøde i Silkeborg tirsdag.

- Vi glæder os til at lægge rammer til en stor, international sportsbegivenhed, og jeg er stolt over, at Silkeborg bliver vært for verdensmesterskabet i curling for kvinder, siger borgmester Steen Vindum (V) i Silkeborg Kommune i en pressemeddelelse.

Billede fra Dansk Curlingforbund.

Ikke første gang

Danmark har de seneste 20 år har haft flere internationale topresultater inden for curling.

Vi har tradition for vellykkede mesterskaber afviklet på dansk jord.

Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark.

I den netop overståede OL kvalifikationsturnering i Tjekkiet blev de danske kvinder nr 2 og kan dermed se frem til at spille med om de olympiske medaljer i Sydkorea om cirka en måned.

Ved OL i 1998 vandt de danske curling-kvinder den første (og hidtil eneste) danske medalje nogensinde ved et vinter-OL. Siden da er det blevet til otte EM- og fem VM-medaljer til det danske kvindelandshold med sølvmedaljen i 2007 i Japan som foreløbigt bedste resultat.

Læs også Så er det nu: I dag kan du købe billetter til Smukfest

- Vi har tradition for vellykkede mesterskaber afviklet på dansk jord. Derfor glæder vi os over igen at kunne invitere curlingverdenen til Danmark, når Silkeborg i marts 2019 lægger is til VM for kvinder. Tidligere har vi afviklet både et VM for kvinder i 2011 og EM for både mænd og kvinder 2015 i Esbjerg. De gode erfaringer tager vi med os og bygger videre på sammen med Silkeborg og Dansk Curling Forbund, siger direktør i Sport Event Denmark, Lars Lundov.