Verdens største burger

Aarhusianere vil slå verdensrekorden

Foto: Christian Fischer

400 kilo kød, 18 kilo salat og en burgerbolle på mere end én meter i diameter.

Det er opskriften på en burger, som en burgerkæde i Aarhus snart vil servere.

Burgerkæden Byens Burger vil forsøge at blive optaget i Guinnes World of Records ved at fremstille verdens største burger.

Lige nu er det burgerens hjemland USA, der er indehaver af verdensrekorden med en burger, der ligeledes har en bøf på 400 kilo. Burgeren vejede i alt omkring 900 kilo med alt tilbehør.

Aarhusianerne vil nu forsøge at slå rekorden:

- Det bliver en skør og festlig begivenhed, og vi forventer, at flere hundrede sultne stiller sig i kø for gratis at smage vores rekordburger, siger Arash Irannejad, direktør for Byens Burger i en pressemeddelelse.

Helt ekstraordinær opgave

Direktøren for Byens Burger glæder sig til rekordforsøget. I halvandet år har han været i kontakt med Guinnes World of Records for at forberede forsøget.

Bøffen skal steges i en ovn, som er specialdesignet af elever fra Aarhus TECH.

- Udfordringen er, at bøffen skal være gennemstegt, se indbydende ud og samtidig smage godt. Også burgerbollen bliver en vanskelig opgave, fordi dens størrelse gør det svært at få den bagt jævnt, uden at blive tør, siger Arash Irannejad, direktør for Byens Burger.

Rekordforsøget finder sted den 23. november klokken 14 på Banegårdspladsen i Aarhus. Her har folk mulighed for at komme forbi og overvære besøget, og ikke mindst få en bid af kæmpeburgeren.