Verdammt! Tysk skraber bunden

Det er blevet upopulært at læse tysk på Aarhus Universitet og Handelshøjskolen. Antallet af ansøgere er styrtdykket.

Foto: Colourbox

Kun få har lyst til at lære at kommunikere med vores nærmeste naboer, og det er Katastrofalt, mener erhvervslivet.

Mens de fleste studier på Aarhus Universitet og Handelshøjskolen kan melde om stor fremgang, må tysk konstatere en tilbagegang i antallet af ansøgere på 25 procent. Det skriver Århus Stiftstidende.

Blot 23 unge har som deres højeste ønske at læse tysk på universitetet. Det er halvt så mange, som antallet af ansøgere til japansk.

På Handelshøjskolen er billedet det samme. Her vil blot 35 læse faget tysk og kommunikation. I forhold til for to år siden er antallet faldet med 38 procent.

Til sammenligning er antallet af ansøgere til studier i arabisk, spansk eller engelsk steget drastisk.Den ringe interesse for tysk bekymrer flere virksomheder.

Hos FGT Business Research har direktør Michael Flintholm været nødt til kun at ansætte folk, der er født i Tyskland eller i grænselandet.

Ingen danskere kan tysk på tilstrækkeligt højt niveau.Også i firmaet Seniorland i Egå, der blandt andet sælger minibiler og el-scootere, har mærket mangelen på tysktalende og været nødt til at oprette en afdeling i Tyskland.