Venter på behandling

Allergikere går de hårde måneder i møde

02:06

1 af 2

De kommende måneder kan være hårde at komme igennem for de mennesker, der plages af allergi. Mange patienter i Østjylland må vente urimeligt længe på at få deres diagnose og komme i gang med behandling.

- Jeg fik nogle anfald, hvor jeg pludselig ikke kunne trække vejret, fortæller ejendomsmægler Ulla Risager til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Hun blev derfor henvist, af egen læge, til Lungemedicinsk Allergiambulatorium på Aarhus Universitetshospital. Her er der hjælp at hente, men først om fire måneder.

- Jeg tænkte, der er lang tid til.

Ikke godt nok

Meldingen om flere måneders ventetid kommer på trods af, at hospitalerne skal leve op til en behandlingsgaranti på 30 dage. Og det er ikke godt nok, erkender regionen.

- Det er ikke optimalt, som det er i dag. Vi kan ikke leve med ventelister, der er så lange. Vi må kunne gøre det bedre, siger Anders Kühnau (S), der er formand for Regionernes Hospitalsudvalg, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Aarhus står langt fra alene med de lange ventelister. Ifølge en rundringning, TV 2 | ØSTJYLLAND har foretaget, er der også lange ventetider i Randers, Horsens og Silkeborg - helt op til fire måneder.

Se mere i indslaget ovenfor.