Venstre takker nej til Gudberg

Den kendte advokat Poul Gudberg har tilbudt at stille op for Venstre i Silkeborg og fået "nej tak".

Poul Gudberg er en flittig og kendt advokat. Han er især kendt for at køre sagen mod Dansk Eternit, en sag han dog tabte i Højesteret. Til gengæld vandt han sagen over McDonalds, da burgerkæden lagde sag an mod en lokal pølsemand, der kaldte sin forretning for McAllan.

Gudberg er også en aktiv silkeborgenser. Han har været byrådsmedlem for Venstre, blev løsgænger, blev konservativ og sluttede i byrådet i 2006 med at være løsgænger igen.

Siden har han også været et smut inde forbi Liberal Allicane, og nu er han så medlem af Venstre igen. Men partiet vil ikke ham som byrådskandidat til kommunalvalget i november. Begrundelsen er, at partiet ikke mener, at han "vil være en blivende kraft".

Det skuffer Poul Gudberg.

- Selvfølgelig ville jeg være en blivende kraft. Jeg har meldt mig tilbage i partiet og går ind for Venstres politik nu, siger Gudberg til Midtjyllands Avis.

Han tilføjer, at hans oprindelige udmelding af Venstre hang sammen med striden om motorvejen ved Silkeborg og beslutningen om, at den skulle gå gennem Silkeborg.