Venstre: Straffen for at bryde indrejseforbud skal skærpes

Røvere var kommet ind i landet trods indrejseforbud, og det må ifølge Venstre ikke ske igen

02:34

1 af 2

Venstre vil øge straffen for at bryde indrejseforbud. Lørdagens voldsomme røveri mod en guldsmed på Torvet i Silkeborg har pustet liv i debatten om indrejseforbud og grænsekontrol.

De to mænd, der er varetægtsfængslet i forbindelse med røveriet, var nemlig i forvejen eftersøgt. Den ene, en litauisk mand, havde allerede et indrejseforbud, og den anden mand var eftersøgt internationalt for lignende forbrydelser.

Indrejseforbud ingen hindring

- Jeg synes selvfølgelig, at det er ekstremt sørgeligt, at det kan forekomme. Derfor er det også vigtigt, at vi sender et klart signal om, at det selvfølgelig ikke sker igen. Vi ønsker fra regeringens side at indføre meget hårde straffe for både de folk, der bryder indrejseforbuddet, men så sandelig også for dem, der laver den her form for røverier, siger folketingsmedlem og medlem af Retsudvalget Michael Aastrup Jensen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Men hvordan kunne det overhovedet lade sig gøre for de to mænd at komme ind i Danmark?

- Det burde, man heller ikke kunne, men lige meget hvilken kontrol man vil lave ved grænsen, så vil man ikke kunne lave en 100 procent kontrol. Vi vil aldrig kunne lave det sådan, at folk ikke kan snige sig over på den ene eller anden måde, siger Michael Aastrup Jensen.

Røveri: Anholdt er efterlyst via Europol

- Det vi i stedet kan gøre, det er at sørge for at få endnu større kontrol med, hvem det er, der kommer ind. Det vi ønsker, det er at indføre meget mere vidtgående kontrol ved grænsen, fortsætter han.

Ifølge Venstre skal nummerpladekontrollen ved grænsen øges, der skal foretages flere stikprøver for at tjekke, om de indrejsende har papirerne i orden, og så skal flypassagerer i højere grad tjekkes.

Derudover ønsker Venstre, at straffen for at bryde indrejseforbuddet skal skærpes.

- Vi sagde før valget, at man kunne tænke sig et år ekstra som straf, hvis man bryder indrejseforbuddet. Det er faktisk en meget hård straf i dansk terminologi, og det er noget af det, vi vil forhandle med de andre partier om i Folketinget, siger Michael Aastrup Jensen.

Se hele interviewet med Michael Aastrup Jensen i videoen øverst på siden.