Venstre snydt for alt i Norddjurs

Borgerlisten og Socialdemokraterne deler borgmesterposten og alle formandsposter.

Venstre sidder tilbage med tomme hænder og en lang næse efter nattens konstituerings-forhandlinger i den nye Norddjurs Kommune.

Her gik Borgerlisten med Rougsøs nuværende borgmester Torben Jensen i spidsen sammen med Socialdemokraterne, således at Torben Jensen bliver den nye kommunes første borgmester, mens Socialdemokraterne får formandsposten i samtlige udvalg.

Med Venstres 10 af de 27 pladser i det nye byråd så det ellers ud til, at borgmesterposten ville gå til partiets spidskandidat, Nørre Djurs's nuværende borgmester Jens Peter Jellesen.

Han kunne forvente at samle et flertal på 15 sammen med Dansk Folkeparti og De Konservative (hver et mandat) samt Borgerlistens tre mandater. Ikke mindst fordi Borgerlistens førstemand Torven Jensen selv er medlem af Venstre.

Men i afgørelsens time valgte Torben Jensen altså selv at tage borgmesterposten og betale for den med alle formandsposterne til Socialdemokratiet.

Se valgresultatet fra Norddjurs ved at klikke <STRONG><A href="http://politik.tv2.dk/resultater/kom2005/oj/index-3-2000302-0.html">her.</A></STRONG>