Venstre-politiker roser Bent Hansen til skyerne

Ekstraordinær modig, fantastisk vidende, flittig og troværdig. Afgående regionsformand Bent Hansen får rosende ord med på vejen fra blå lejr

Foto: Henning Bagger - Scanpix / TV 2 Østjylland

Hvis socialdemokraten Bent Hansen på et tidspunkt får brug for en anbefaling, kan han passende bruge de linjer, som Christian Møller-Nielsen, Venstres viceborgmester i Favrskov, har udsendt i anledning af Bent Hansens bebudede stop i politik.

- Det er den mest indflydelsesrige og vidende regionsrådsformand, der nu af aldersmæssige grunde annoncerer afslutningen på en fantastisk regional politisk karriere i amtsråd og regionsråd. Bent Hansen fortjener dyb respekt for sin mangeårige indsats – uanset om man politisk hælder til rød eller blå stue, siger Christian Møller-Nielsen i en pressemeddelelse.

Christian Møller-Nielsen er selv tidligere viceamtsborgmester i Århus Amt, tidligere medlem af Amtsrådsforeningens Sundhedsudvalg og har gennem mange år været lægefaglig direktør i Region Midtjylland.

- Bent Hansen er ubetinget den mest sundhedspolitisk vidende regionsrådspolitiker i Danmark. Både i fagkredse og hospitalsledelseskredse har han altid nydt stor respekt for sin imponerende dybe indsigt og saglige engagement i sundhedsvæsenet. Hertil kommer de personlige egenskaber som ordholdenhed, medmenneskelighed, troværdighed og flittighed, siger Christian Møller-Nielsen. 

Læs også Regionen skal have ny formand: Bent Hansen stopper

Han betegner desuden Bent Hansen som en "ekstraordinær modig politiker".

- Eksempelvis var han ved det første regionsrådsvalg i november 2005 stort set den eneste kandidat, som turde sige åbent og direkte til vælgerne, at tiden med talrige akuthospitaler i regionen var forbi af hensyn til den døgndækkende faglige kvalitet. Næsten alle andre kandidater frygtede de lokale vælgeres dom og fokuserende på eget lokalområde frem for at gå efter en fagligt bæredygtig regional hospitalsstruktur på sigt, siger Christian Møller-Nielsen.

68-årige Bent Hansen genopstiller ikke ved regionsrådsvalget til november. Ved seneste valg fik han 104.000 personlige stemmer.