Venstre i Randers vil flytte byrådsmøder ud på landet

I Randers kommune har Venstre foreslået, at man af og til rykker ud på landet, når byrådet holder møde i fremtiden

Venstre i Randers ønsker at flytte byrådsmøderne væk fra byrådssalen og ud i landsbyerne i stedet.

På onsdag holder Landdistriktsudvalget i Randers kommune møde i Havndal – og ikke på rådhuset i Randers. Hver andet udvalgsmøde holdes ude på landet. Og det har man i udvalget virkelig gode erfaringer med.

- Borgerne synes, det er fedt, at vi kommer ud og hører, hvad de har af forventninger til det offentlige, siger Lars Søgaard (V), der er formand for Landdistriktsudvalget.

Læs også Biograf-boss kåret som Årets Randersborger

Denne oplevelse vil Venstre gerne give videre til alle kommunens byrådsmedlemmer. Derfor har de foreslået, at man også holder et byrådsmøde – eller to – om året ude i kommunens landlige distrikter.

- Man kan bringe nærdemokrati ud til borgerne. Noget som de i en stor kommune ikke oplever, de får. Det vil vi gerne brede ud til dem. De har jo også svært ved at komme ind til Randers fra eksempelvis Havndal eller Langå, for at høre et byrådsmøde, siger Lars Søgaard (V), der er formand for Landdistriktsudvalget.

Tekniske udfordringer

Man har fra forvaltningens side regnet ud, at det vil koste i omegnen af 30.000 kroner at flytte byrådsmøderne ud, for der er nogle tekniske løsninger, der skal flytte med byrådet ud. For eksempel vil man stadig gerne streame lyden fra mødet på internettet. Men denne udgift er værd at tage med ifølge Lars Søgaard.

I første omgang vil man foreslå et enkelt byrådsmøde foregår ude. Hvorhenne er endnu ikke lagt fast.

Læs også Travlhed på hospital i Randers går ud over patienterne

- Som udgangspunkt kan der være nogle, der er skeptiske. For at det ikke er for overvældende, så starter vi med et forsøg, så skeptikerne kan se alle de fordele, siger Lars Søgaard.

Forslaget skal gennem landsdistriktsudvalget og økonomiudvalget, før man i byrådet endeligt beslutter at flytte møderne ud.