Venstre i åben krig om EU

Venstre satser for ensidigt på Jens Rohde, mener tidligere chef for jægerkorpset, Poul Dahl, der er på valg i Østjylland.

Tre dage før EU-valget er landets største parti, Venstre, i heftig intern strid. Valgstrategien koster stemmer, lyder kritikken blandt andet. Det skriver Ekstra Bladet torsdag.

Onsdag kritiserede tidligere Venstreformand, Uffe Ellemann-Jensen, partiets spidskandidat Jens Rohde for at være for lidt begejstret for EU.

- Uffe fører partiskadelig virksomhed, svarer partiets fynske kandidat, Jan Winther, nu tilbage.

Også Hanne Severinsen revser Uffe:

- Det er aldrig smart, at Venstrefolk angriber hinanden. Vi holder sammen, siger hun. Den tidligere chef for jægerkorpset, Poul Dahl, der er på valg i Østjylland, retter derimod skytset mod både statsminister Lars Løkke Rasmussen og Jens Rohde. Partiet satser for ensidigt på Jens Rohde, mener Poul Dahl.

- Vi vil få flere stemmer, hvis nogle af de bedre kandidater havde fået bedre betingelser. Men det er partiets strategi, som ledelsen har besluttet i samarbejde med spidskandidaten, siger Poul Dahl.

Samtidig erklærer Morten Løkkegaard sig nu enig med Uffe Ellemann-Jensen i dennes kritik:

- Jeg forstår godt, der er frustration hos de gamle over, at der ikke er mere EU-begejstring. Den frustration deler jeg, siger Løkkegaard.

Morten Løkkegaard understreger, at han og Jens Rohde ikke er politisk uenige - de udtrykker sig kun forskelligt. Noget tyder dog på, at Venstre-toppen er klar over, at kampagnen sejler.

Onsdag blev tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen pludselig kastet på banen.
Fogh optrådte i 'Aftenshowet' på DR sammen med Jens Rohde, hvor Fogh roste Rohde for at blive 'kanongod' i Europaparlamentet.

Selv tager Jens Rohde - på overfladen - balladen afslappet.

- Jeg er kun glad for at blive kritiseret for at tage danskernes bekymring alvorligt, siger Jens Rohde til Ekstra Bladet.