Venstre åbner op for klarere regler for cannabis-produktion

Britt Bager vil evaluere forsøgsordningen i løbet af de første to år

02:24

Regeringen har sammen med en række andre partier besluttet at indfører medicinsk cannabis på en forsøgsordning.

Medicinen skal importeres, og det ærgrer Møllerup Gods, der gerne vil producere den medicinske cannabis, men er forhindret i det på grund af uklare regler på området.

Læs også Østjysk partileder vil afprøve statskontrolleret hash-salg

Medlem af retsudvalget og folketingsmedlem for Venstre Britt Bager er positiv overfor, at Møllerup Gods kan indgå i produktionen af cannabis.

- Møllerup Gods er langt fremme, hvad angår produktion af hamp, og derfor vil det også være oplagt, at få Møllerup Gods med i produktionen af cannabis, siger Britt Bager. 

26:52

TV 2 | ØSTJYLLAND besøgte tidligere på året Møllerup Gods

Luk video

Men reglerne på området bliver ikke lavet om lige med det samme, slår Britt Bager fast, hun åbner dog op for, at reglerne for produktion af cannabis vil indgå i en kommende evaluering.

- Vi har aftalt med den her forsøgsordning, at vi allerede efter et eller to år vil evaluere på den. Jeg forventer mig rigtig meget af den her ordning, og virker den efter hensigten, så ser jeg selvfølgelig hellere, at produktionen ligger i Danmark og allerhelst i Østjylland, siger Britt Bager.

Britt Bager fortæller dog også, at det er helt bevidst, at man ikke har valgt at ændre reglerne fra start af.

- Det er en balancegang, det er noget, der er reguleret i en konvention. Når vi ikke fra start af implementerer det i Danmark, så er det fordi, at det er ekstremt dyrt netop på grund af sikkerheden, siger Britt Bager.

01:59

Møllerup Gods vil gerne dyrke medicinsk cannabis, men reglerne på området er uklare

Luk video