Veninder fik selfies med VM-stjernerne: Det er rigtig stort

Tirsdag fortsatte fejringen af VM-guldet i Silkeborg, hvor de tre lokale VM-helte var klar med autografer og en lille gave

02:25

Selma, Sara og Flora mødte tirsdag de tre guldvindere fra BSV - Johan Hansen, Nikolaj Øris og Nikolaj Markussen. Og det var stort.

Tirsdag var de tre lokale VM-helte Nikolaj Markussen, Nikolaj Øris og Johan Hansen tilbage i Silkeborg, efter de sammen med resten af det danske håndboldlandshold sikrede VM-guldet søndag aften i Herning med en stensikker sejr over naboerne fra Norge.

Johan Hansen, Nikolaj Øris og Nikolaj Markussen til dagens fan-arrangement i Silkeborg

Lige siden er landsholdet blevet fejret rundt om i landet. Først i Herning, så på Rådhuspladsen i København og tirsdag kunne folk i Silkeborg så tage selfies og få autografer med de tre lokale stjerner, der til daglig spiller for Bjerringbro-Silkeborg.

9-årige Thor Mikadal fra Silkeborg har lige mødt sine tre idoler og fået deres autografer på sin håndbold.

Gave, autografer og en selfie

- Det var meget stort, at vi fik mulighed for at møde dem, siger 11-årige Sara Sandbjerg Engelbredt fra Silkeborg.

Læs også Håndboldlandsholdet hyldes på Facebook - med kronprinsen i front

Hun var sammen med veninderne Selma Schøler Lass og Flora Johanne Calmann Skovgaard taget hen til Jyske Banks hovedsæde i Silkeborg, hvor dagens fan-arrangement blev afholdt.

Her stod Nikolaj Markussen, Nikolaj Øris og Johan Hansen klar med autografer og en lille gave - fribilletter til en BSV-kamp.

Nikolaj Øris spiller til daglig i BSV, og tirsdag mødte han de lokale fans - her blev der flittig uddelt autografer.  

De tre veninder fik også lejlighed til at forevige mødet med idolerne på et billede.

- Jeg synes, at det var rigtig stort, for der er ikke mange, der får chancen for at få et billede med dem, siger Flora Johanne Calmann Skovgaard.

Fantastisk opbakning

Og det er ikke kun tirsdag, at interessen for håndboldspillerne har været stor. De seneste uger har opbakningen været massiv.

Læs også 13-årige frivillige til VM: Vi er en del af noget stort

- Det er da kun dejligt, at de lokale også følger lidt med, når vi spiller på den store scene. Men generelt har der været smæk på hele januar med glade danskere, der har støttet os, og det har været fantastisk at opleve den support, der har været, siger Nikolaj Markussen, der tror, at den store opbakning i Boxen i Herning har været med til at give holdet ekstra medvind. 

Smilene var store, da Nikolaj Øris og resten af landsholdet søndag aften fejrede VM-guldet. Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

- Det er klart, at det ikke har været sjovt for de andre hold at skulle møde os i Boxen. Den røde væg i den ene ende og alle de andre, som hjalp til, lagde et tryk på modstanderne som gjorde, at vi i pressede situationer måske fik en kendelse med os og også lige lavede et ekstra mål, så det var en kæmpestor hjælp.

02:43

VIDEO: Jacob Overby og resten af hallen i Skanderborg fejrede søndag aften VM-guldet.

Luk video

Og måske har VM-guldet og mødet med stjerner været med til at skabe en ny håndboldspiller. I hvert fald er interessen for sporten vækket til live hos 11-årige Sara Sandbjerg Engelbredt.

Læs også Håndboldklub var tæt på at dø – nu er nedturen forbi

- Jeg går til mange sportsgrene, men jeg har ikke prøvet at gå til håndbold endnu, så det vil jeg gerne prøve på et tidspunkt, siger hun.

Efter fejringen på Jyske Banks hovedsæde fortsatte de tre guldvindere til Silkeborg Rådhus – hvor der ventede mere guld-fejring.