Vender hjem til Horsens

Højtuddannede unge vender hjem til fødebyen

Horsens tiltrækker højtuddannede unge, som er født og opvokset i byen.

Af de unge, der flytter tilbage til deres fødeby, har 33 % en mellemlang eller lang videregående uddannelse. Horsens placerer sig dermed i front i forhold til de øvrige kommuner i Region Midtjylland.

Det viser tal fra Jyllandskorridoren 2012. Undersøgelsen viser samtidig en stigning i antallet af pendlere, oplyser Horsens Kommune i en pressemeddelelse. 

3300 pendlede

I 2011 pendlede 3300 horsensianere dagligt til Aarhus mod 2044 i 2001. Modsat tog 2080 århusianere turen den modsatte vej til Horsens mod 1230 i 2001.

29-årige Ann Cathrine Lebech Hoe er en af de mange unge, som er vendt tilbage til fødeegnen efter at have afsluttet sine studier i Aarhus. Ann Cathrine, der bor i Gedved sammen med sin mand og to børn, følger samtidig pendler-trenden, da hun arbejder som eventkoordinator på Aarhus Universitet.

- Vi er generelt glade for at bo i Gedved, men derudover er der tre overordnede grunde til, at vi er vendt tilbage til Horsens-området. Vores forældre bor her og kan træde til med børnepasning, vi har fået mere hus for pengene, og så er daginstitutionspladserne væsentligt billigere, siger Ann Cathrine.

Hun tilføjer, at selvom familien ikke bor i selve Horsens, benytter den gerne byens forretninger og mange tilbud. Blandt andet deltager parret i det årlige eventløb, og de bruger alle fire flittigt svømmehallen i Forum Horsens - i øvrigt sammen med venner fra Aarhus.

Tiltrækker børnefamilier

Ifølge borgmester Peter Sørensen (S) er et af kommunens mål netop at tiltrække unge - herunder unge børnefamilier:

- Vi er glade for, at flere unge vender tilbage til Horsens for at stifte familie. Den udvikling skal vi understøtte med fortsat at sørge for høj kvalitet i kommunens daginstitutioner og skoler.

Ifølge tal fra Jyllandskorridoren 2012 vil befolkningen i Horsens Kommune stige med 12 % blandt de 25 til 64-årige frem til 2032.