Vejarbejdere skal sikres

Bilister tager ikke hensyn til asfaltarbejderes sikkerhed

Det kan være farligt at være vejarbejder, og nu skal det kortlægges, hvor mange ulykker, der rammer asfaltarbejderne, og hvordan ulykkerne sker. Håbet er at forebygge ulykker, hvor vejarbejdere kommer til skade. Det fortæller DR Østjylland.

- Vi skal passe på os selv, for bilisterne er blevet mere aggressive. De tænker ikke på os, når de kører. I hvert fald tænker de ikke på, hvor farligt det er, at vi går der ved siden af, siger Ole Pedersen fra firmaet Arkil, som i disse dage reparerer på motorvej E45 nord for Aarhus.

Vejdirektoratet ved ikke præcist, hvor mange ulykker danske vejarbejdere bliver udsat for, men sammen med asfaltbranchen skal ulykkerne nu undersøges. Det fortæller sekretariatsleder i sekretariatsleder ved Østjyllands færdselssikkerhedsudvalg, Jytte Nørup.

- Vi laver en uheldsanalyse af alle de ulykker, hvor det er gået galt, siger hun. Det betyder, at alle ulykkesrapporter bliver gennemgået og de, som involverer vejarbejdere, bliver nærstuderet.

- Det skal gerne ende med nogle konkrete tiltag, som kan afhjælpe den utrygge situation, som vejarbejderne oplever. Undersøgelsen skal også give os en idé om, hvilke kampagner og oplysningsmæssige tiltag, vi skal satse på, forklarer Jytte Nørup til DR Østjylland.

Og netop kampagnerne er vigtige, mener Ole Pedersen fra Arkil. De virker nemlig.

- Når der har været en kampagne, så kører bilisterne ordentligt den følgende måned. Det er positivt, at Vejdirektoratet laver kampagner, siger han.

Vejdirektoratet reparerer i år omkring 500 km asfalt.