Vejarbejde forsinker busser

Køreplanerne bliver ikke overholdt

Vejarbejde i Aarhus Kommune gør det storts set umuligt for busserne at overholde køreplanerne på de ruter, hvor der er vejarbejde.

Buschauffører og passagerer er frustrerede over, at de gule busser i Aarhus ikke kommer til tiden. Vejarbejde flere steder i kommunen går det praktisk talt uladsiggørligt for chaufførerne at holde den aftale køreplan.

- De fleste passagerer har forståelse for, at vi ikke kan holde tidsplanerne. Men nogle skælder ud på chaufførerne, siger tillidsmand Chris Gade Oxholm fra Busselskabet Aarhus Sporveje.

Derfor har busselskabet nu spillet et foreslag ud som alternativ til de køreplaner, de alligevel ikke kan overholde.

Chris Gade Oxholm foreslår, at man etablerer nødkøreplaner på de ruter, som er mest berørt af vejarbejde. I stedet for faste tider, så angiver man et interval, hvor bussen kommer inden for.

- Så kan passagererne planlægge bedre, hvornår de skal hjemmefra for at være fremme til tiden, siger tillidsmanden, siger han til P4 Østjylland.

Men foreslaget bliver mødt med skepsis. Den ansvarlige for den kollektive trafik i Aarhus Kommune, Rigmor Korsgaard, er ikke begejstret for idéen, da hun mener, at det langt fra er sikkert, at problemerne er så store.

I øvrigt mener hun også, at hvis der ikke er angivet faste køretider, så bliver det sværere for passagererne at planlægge.