Vejarbejde døgnet rundt: Skinner lægges over Mejlgade

Fra i morgen bliver det trafikerede kryds Nørreport og Mejlgade ramt af letbanearbejdet

Foto: Google Streetview

De kommende 14 dage bliver næppe en drøm for de aarhusianere, der bor tæt på krydset Nørreport og Mejlgade. Arbejdet med at lægge letbaneskinner her vil nemlig højst sandsynligt udløse støj og give visse trafikale udfordringer.

- Kort efter midnat fredag begynder arbejdet med at skære og grave asfalt op i krydset, og mandag morgen fortsætter arbejdet med at støbe beton. Efterfølgende lægges der skinner, der støbes ned i endnu et lag beton. Til sidst asfalteres krydset, så skinnerne ligger i niveau med vejen. Særligt det indledende arbejde, hvor asfalten fjernes, kan medføre støj – også om natten, skriver Letbanen i en pressemeddelelse. 

Læs også

Aarhus Kommune har givet Aarhus Letbane dispensation - ligesom i de øvrige kryds - til at arbejde hele døgnet i Mejlgade, så krydsningen kan afsluttes hurtigst muligt. Så det forventes, at støjen også vil plage om natten og forstyrre folks nattesøvn. 

Begrænsninger for trafikanterne
Men der kommer ikke kun støjgener i forbindelse med vejarbejdet – også trafikken rammes. Cyklisterne skal ud på en omvej.  

- Der vil være en mindre omvej rundt om letbanens arbejdsplads midt i krydset. Den midlertidige cykelsti vil være tydeligt markeret med skilte og vejstriber. Bilister vil fortsat kunne køre ad Mejlgade, men i anlægsperioden vil det kun være muligt at svinge til højre ved Nørreport. Bilister kan altså ikke – som normalt – dreje til venstre fra den sydlige side af Mejlgade og op ad Nørreport, lyder det fra Letbanen.

Når anlægsarbejdet er afsluttet, kan der atter køres normalt i krydset. 

Det bliver i krydset her, at vejarbejdet begynder i morgen fredag.  Foto: Google Maps