Varmestue har fået mere plads: Stedet har reddet mit liv

’Det Blå Sted’ har skiftet adresse og har nu plads til mange flere i varmestuen

01:53

Der har været pladsmangel på ’Det Blå Sted’ i Aarhus, men det er nu slut.

I dag blev de nye lokaler til varmestuen på Frederiks Allé officielt indviet. Det er Blå Kors, der står bag varmestuen, som nu har fået dobbelt så meget plads som i de gamle lokaler på Jægergårdsgade i Aarhus.

- Det betyder rigtig meget – vi ser i hvert fald, at der kommer flere og flere i vores varmestue, siger Poul Jensen, der er daglig leder af ’Det Blå Sted’ i Aarhus. 

Læs også Aarhus Kommune giver 50.000 kroner til nødherberg

Peter Gilbe er en af dem, der igennem årene har haft glæde af ’Det Blå Sted’, og han lægger ikke skjul på stedets betydning for ham.

- Det at have et sted at komme hen, hvor man kan møde folk og snakke, det er jo altafgørende. Det her sted, ’Det Blå Sted’, det har reddet mit liv, siger Peter Gilbe. 

Læs også Socialrådmand skal være frivillig på nødherberg

Stedet bliver drevet af fire ansatte og intet mindre end 40 til 50 frivillige kræfter, og der er plads til alle slags mennesker på ’Det Blå Sted’.

- Det er enten eks-soldater eller folk, der føler sig udstødte, eller også har de en vanvittig sorg, der gør, at de ikke kan være i deres hoved, siger Peter Gilbe om klientellet på stedet, hvor det kun er alkohol, der ikke er velkomment.

Se et indslag fra varmestuen i videoen øverst i artiklen. 

01:00

Se Socialrådmand i Aarhus Kommune Thomas Medom bruge natten på et af Blå Kors' Nødherberg, 

Luk video