Var selv skyld i dødsulykke

Ingen erstatning til arvinger efter dræbt familiefar

Den berusede familiefar blev dræbt, da han ville krydse Ebeltoftvej i Feldballe. Foto: Google Maps

Arvingerne efter en østjysk mand, der blev påkørt Sankthans-aften 2006, får ingen erstatning efter ulykken.

Både byretten og nu Vestre Landsret mener, at mandens alkohol-promille på det pågældende tidspunkt var hovedårsagen til, at han gik ud foran en bil på vej hjem.

Familiefaderen krydsede Ebeltoftvej i landsbyen Feldballe kort før midnat, og blev ramt bagfra af en bil. Han blev dræbt på stedet. Ved den efterfølgende obduktion fandt man, at han havde en promille på hele 2,9 ved påkørslen.

Bilsten var derimod ganske ædru, og politiet har da heller ikke sigtet ham for noget i forbindelse med den tragiske hændelse.

Beruselse årsag til ulykken
Den dræbte mands efterladte krævede erstatning af bilistens ansvarsforsikring, men Alka afviste at betale. Man mente, at hans betydelige beruselse var hovedårsagen til ulykken, og at den dermed var selvforskyldt.

Denne afgørelse blev indbragt for ankenævnet, men nævnet gav Alka ret i afvisningen. Derefter anlagde arvingerne sagen, men har tabt både i byret og landsret.

Landsretten siger direkte, at selvom bilisten måtte have handlet uagtsomt, er den væsentligste årsag til ulykken, at fodgængeren i sin selvforskyldte beruselses ikke har udvist den fornødne forsigtighed.

Efter denne afgørelse skal arvingerne betale sagens omkostninger for begge retter med 75.000 kroner. Af dem betaler statskassen dog de 45.000, da der var bevilget fri proces ved byretten.