Var forelsket i 13-årig

Leder af opholdssted betroede sig til ven

Retssagen mod en tidligere leder af et opholdsted ved Skanderborg, som er tiltalt for talrige overgreb mod flere sine plejebørn, fortsatte mandag ved Retten i Horsens, hvor den tiltaltes forklaringer igen blev modsagt af et vidne.

Tidligere har den 64-årige mand sagt, at han og ekskonen sov sammen i det rum, hvor nogle af overgrebene angiveligt skulle have fundet sted. Men det afviser en nær ven af tiltalte, som vidnede ved dagens retsmøde. Det skriver Horsens Folkeblad.

- De to havde et aparte forhold og har aldrig delt soveværelse, sagde vidnet ifølge avisen.

Vidnet fortalte desuden, at den 64-årige har erklæret sin kærlighed til en af pigerne på bostedet, der dengang var 13 år.

- Tiltalte fortalte mig, at han var forelsket, og at han oplevede en stor og smuk kærlighed. Da jeg fik at vide, at det drejede sig om en af pigerne på (opholdsstedet), blev jeg fuldstændig rystet, og jeg husker, at jeg græd. Tiltalte forsøgte at overbevise mig om, at forholdet havde sin rigtighed og at han skulle giftes med pigen, når hun var gammel nok, sagde vidnet ifølge Horsens Folkeblad.

Kyssede en af de store piger

Forsvaret førte blandt andre en kvindelig pædagogmedhjælper, der huskede, at hun aldrig havde set tiltalte bade eller sove med børnene, hvilket ifølge forsvaret gør sig gældende for alle vidner. Kvinden havde dog oplevet, at den tidligere leder havde kysset en af "de store piger" på munden.

Til Berlingske Nyhedsbureau fortæller forsvarer Niels Fjeldberg, at han mandag forsøgte at få afvist anklageskriftet, der i hans optik indeholder upræcise tids - og stedangivelser for overgrebene. Retten tager ved tirsdagens retsmøde stilling til om anklageskriftet skal forkastes eller ej.

Af anklageskriftet fremgår det, at den tiltalte angiveligt har forulempet flere børn med tilknytning til opholdsstedet seksuelt i årene 1998-2010. Det yngste offer var seks år, da manden ifølge anklageskriftet forgreb sig mod hende. Det stod angiveligt på i de efterfølgende syv år.

Nægter sig skyldig

Krænkelserne tæller samleje og urinsex. Derudover skulle den tiltalte også have haft analsex med en dreng. Manden er også anklaget for at have tvunget tre drenge til sex med hinanden, mens tiltalte fotograferede børnene.

Manden nægter sig skyldig i alle seksuelle forhold.

Manden er udover de seksuelle forhold anklaget for at have forbrudt sig mod våbenloven ved at være i besiddelse af tre våben blandt andet et haglgevær, uden tilladelse. Her erkender den tiltalte sig skyldig.

Opholdstedet blev lukket i oktober 2010, da Skanderborg Kommune blev opmærksom på en mistanke om seksuelle overgreb på opholdstedet.

Det forventes, at dommen falder 2. maj.