Var advaret mod knivstikker

14-årig var meldt til politiet for at planlægge overfald

Den 14-årige dreng, som lørdag stak en jævnaldrende dreng med en kniv under et fodboldstævne i Otterup på Fyn, blev allerede to dage før stævnet meldt til politiet for at planlægge knivoverfald på to elever på Tilst Skole. Det skriver Århus Stiftstidende.

- Knivstikkeren skulle have været stoppet. Både politiet og skolen var advaret, siger apoteksmedhjælper Thomas Lang til Århus Stiftstidende.

Ifølge Thomas Lang havde den 14-årige knivstikker planlagt, at hans søn og en anden 14-årig elev fra Tilst Skole skulle stikkes i ryggen med en kniv, torsdag.

LÆS OGSÅ: Flere voldsomme episoder

Skoleledelse og politi blev informeret om det planlagte overfald, og Thomas Lang forstår derfor ikke, hvorfor de sociale myndigheder ikke blev involveret allerede på dette tidspunkt.

- Det er jo en verserende sag, så jeg kan ikke sige ret meget. Men fakta i sagen er, at der var rygter om, at en truende dreng var i besiddelse af en kniv, siger politikommissær Mogens Brøndum til Århus Stiftstidende, og fortsætter:

- Men der var ingen, der havde set nogen kniv, og allerede samme dag kunne rygtet om, at han havde en kniv på sig afkræftes. Jeg kan desværre ikke komme nærmere ind på de nærmere detaljer. Men sagen blev efterforsket meget grundigt fra vores side, siger Mogens Brøndum.