Vanvidskørsel på motorcykel: Stak af med 200 i timen

Lederen af færdselspolitiet i Østjylland er bekymret for flere motorcyklisters vanvittige opførsel i trafikken

Arkivfoto. Foto: Anders Toft Bro, TV MIDTVEST

Motorcyklister er i den grad en særligt udsat gruppe i trafikken. Det er helt klart den fornemmelse, man har hos færdselsafdelingen i Østjyllands Politi.

- Det er vores helt klare indtryk, at der er mange alvorlige færdselsuheld med motorcyklister, og vi tror, at der har været nogle flere med dødelig udgang end normalt, siger politikommissær Amrik Singh Chadha, der er operativ leder af færdselspolitiet i Østjylland, til tv2oj.dk. 

Læs også Motorcyklist dræbt ved Silkeborg

Han understreger, at han ikke har konkrete tal på udviklingen.

Tirsdag var den gal igen, da Østjyllands Politi havde færdselskontrol på Djurslands Motorvejen.

Flere motorcyklister fik en bøde for at køre for stærkt, og to motorcyklister tog den skridtet videre. 

Læs også Motorcyklist fra Lystrup dræbt i ulykke

- Der var to motorcyklister, der kørte sammen, der stak af. Der lå en af vores biler bagved, der lavede en måling på dem og ville bringe dem til standsning, men så skruede de lidt ekstra op for farten. Målingen var på over 200 kilometer i timen, siger Amrik Singh Chadha.

Alene i august har der i Østjylland været tre dødsulykker, hvor motorcyklister har været involveret. Det skal understreges, at det ikke er klarlagt, om motorcyklisterne i disse tilfælde har kørt for stærkt.

Opfordringen fra lederen af færdselsafdelingen er dog helt klar.

- Det må give stof til eftertanke, for der skal ikke meget til, før man bliver slået ud af kurs, hvis man kører for stærkt på en motorcykel. Man er i særlig grad udsat, hvis man sidder på sådan en tohjulet cykel, og kører man galt med høj hastighed, er det ofte givet, hvad udfaldet bliver, siger Amrik Singh Chadha.