Vandværk beskytter vand mod fusk

Blikkenslagere uden uddannelse skyld i, at brugt vand fosser ud i kommunens vandrør med rent drikkevand

Det brugte spildevand fra husholdningerne er i flere tilfælde havnet i drikkevandsforsyningen på grund af fusk med VVS-arbejde.

Vandværk beskytter vand mod fusk
Efter vandleverandøren Aarhus Vand i flere tilfælde har opdaget alvorlige fejl i vandtilkobling fra værket til private grundet vvs-sjusk, har selskabet nu strammet op på reglerne, så de bedre kan sikre sig, at visse opgaver, der berører vandet i Aarhus, bliver udført af VVS-installatører med en autorisation på området, skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

- Det er uhyre vigtigt, at vores drikkevand bliver beskyttet mod forurening. Derfor vil vi gerne sørge for, at der er så meget sikkerhed på dette område som overhovedet muligt. Og en af de ting, vi kan gøre, er at sørge for, at arbejdet bliver udført af kompetente håndværkere med den rigtige autorisation, siger afdelingschef i Aarhus Vand, Therese Bonney, til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Aarhus Vand har i forbindelse med opgaver ude ved vandmålere til eksempelvis private huse oplevet flere fejl i både monteringerne og i apparaterne. Der har været flere tilfælde, hvor der enten har været et problem med monteringen af en kontraventil - eller den har decideret været væk. En kontraventil skal forhindre tilbagestrømning af vand fra forbruger til det offentlig vandet, hvilket kan give forurening af drikkevandet.

Derfor har Aarhus Vand besluttet, at de kun udleverer måleapparater til vvs-firmaer, der kan fremvise bevis på autorisation. Og så samme måde i forbindelse med ansøgninger om vandtilkoblinger. De gives fremover kun, når ansøgningen kommer fra firmaer med autorisation.