Vandskade i Kulturhuset

Inventar beskadiget på bibliotek og museum

Foto: TV2OJ / Randers Bibliotek

Kulturhuset i Randers er ramt af en omfattende vandskade, der betyder, at bøger og kunstværker har taget skade.

Vandskaderne har ramt både Museum Østjylland, Randers Bibliotek og Randers Kunstmuseum, som alle har til huse i Kulturhuset.

- Vandskaderne er opstået i løbet af natten. Der er sivet store vandmængder fra Kulturhusets tag ned igennem bygningen, og det har givet skader på alle etager. Vi kender ikke den præcise årsag til det endnu, men meget tyder på, at der er et ventilationsanlæg, hvor nogle rør er gået i stykker, siger Allan Malver, der er kommunikations- og formidlingskonsulent hos Randers Bibliotek.

Han fortæller, at vandskaderne ikke kun er gået ud over bygningen, men at vandmasserne også har ødelagt inventar.

SE: Kunst reddet fra vand

Først gik meldingen på, at kunst, museumsgenstande og bøger havde taget skade, men det har i løbet af dagen vist sig ikke at være så slemt, som først antaget. Biblioteket beretter torsdag eftermiddag, at bøger i et magasin har taget skade, og på Museum Østjylland er et par kasser med tekstilgenstande blevet udsat for vandet.

- Jeg ved, at der er sket vandskader på bibliotekets magasiner, hvor vi opbevarer de mest dyrebare bøger, siger Allan Malver, der endnu ikke kender det fulde omfang af skaderne.

Torsdag morgen har man kæmpet for at få vandet ud, og eksperter skal nu undersøge, hvordan vandet er kommet ind i bygningen.