Vandfly-problemer: Uholdbart i længden

Medindehaveren af Nordic Seaplanes frygter, at man ikke som håbet kommer i luften mandag, og han vil have problemerne løst

1 af 2

Nordic Seaplanes’ vandfly er stadig tvunget til at blive på vandet på grund af licensteknikaliteter hos selskabets operatør, som egentlig ikke har noget med det danske fly at gøre.

Det ærgrer i den grad pilot og medindehaver af Nordic Seaplanes Lasse Rungholm.

- Det er uholdbart i længden, og hvis det sker igen mister vi jo al troværdighed, siger Lasse Rungholm til tv2oj.dk.

Han fortæller, at selskabet taber omsætning for cirka 125.000 kroner om dagen, mens problemerne står på. Det har de hidtil gjort i fem dage, altså er det løbet op i 625.000 kroner. 

Læs også Vandfly håber at komme på vingerne igen mandag

Det er meningen, at problemet skal være løst mandag, men Lasse Rungholm er ikke udelukkende optimist.

- Personligt tvivler jeg lidt. Jeg må tro på det, de siger, men jeg har ikke hørt noget endnu, og jeg vil gerne have en bekræftelse her i eftermiddag. De folk, der skal med os mandag morgen, skal jo have besked, siger Lasse Rungholm.

Han kalder situationen træls, men understreger at det ikke er en ufrivillig pause, som selskabet ikke kan håndtere økonomisk. 

Læs også Vandfly har licensproblemer – aflyser afgange

Problemerne drejer sig om, at det danske selskabs kroatiske operatør har mistet sin licens midlertidigt på grund af nogle tekniske mangler, som skal opdateres. 

Og det går ud over Nordic Seaplanes’ rute, da der ikke må flyves uden den fornødne licens – også selv om det ikke er det danske fly, der har problemer.