Vandfly har licensproblemer – aflyser afgange

Nordic Seaplanes flyver ikke vandfly mellem Aarhus og København mandag og tirsdag

Vandfly-ruten mellem Aarhus og København er blevet ramt af en ærgerlig teknikalitet, der betyder, at der i første omgang ikke bliver nogen flyvning mandag og tirsdag.

Det drejer sig om, at det danske selskabs kroatiske operatør har mistet sin licens midlertidigt på grund af nogle tekniske mangler, som skal opdateres. 

Og det går ud over Nordic Seaplanes’ rute, da der ikke må flyves uden den fornødne licens – også selv om det ikke er det danske fly, der har problemer. Det oplyser Nordic Seaplanes på Facebook.

'Da en godkendt teknisk organisation i luftfartsselskabet kontinuerligt skal være på plads, når der flyves, er det ikke muligt at flyve ruten i hvert fald mandag og tirsdag', skriver selskabet på Facebook. 

Læs også Vandflyver mellem Aarhus og København er i luften

Her beklages eventuelle gener også overfor kunderne.

'NORDIC Seaplanes har fløjet mere end 400 flyvninger siden starten i maj med kun een aflysning på grund af tåge. Alle flyvninger er gennemført til tiden. og det er meget uheldigt med denne ufrivillige pause på 2 dage til gene for passagererne, men uanset at vores fly er 100% driftsklart og luftdygtigt, er vi nødt til at afvente myndighedernes godkendelse af ændringen i den bagvedliggende organisation. Det er ikke noget vi har kontrol over. Vi beklager', skriver Nordic Seaplanes.

Læs hele forklaringen her.