Valgkampen er sparket i gang

Ung politiker forbereder sig på valget

00:46

1 af 2

Han er 24 år, læser statskundskab på Aarhus Universitet, og snart kan han være på vej til Europa.

Lasse Quvang Rasmussen fra Aarhus er opstillet som nummer fire på Socialdemokraternes liste til årets Europa-Parlamentsvalg.

I dag havde han taget roserne under armen og en fremtrædende partifælle ved sin side for at overbevise aarhusianerne om, at de skal sætte deres kryds ved ham:

- For de fleste er fire måneder til et valg rigtig lang tid, men det er det altså ikke for mig som ny og ung kandidat, så jeg er ude allerede nu. I næste uge begynder jeg også at gå fra dør til dør her i Østjylland, siger Lasse Quvang Rasmussen til TV 2 | ØSTJYLLAND og fortæller her, hvorfor han stiller op:

- Europa er den politiske kampplads, hvor man kan mærke forskel på rød og blå. Hvad skal vi gøre ved klimaudfordringerne, og hvordan skal vi skabe arbejdspladser?.

Det var fødevareminister Dan Jørgensen (S), som i dag gjorde Lasse Quvang Rasmussen selskab på Strøget i Aarhus.

Indtil december sidste år sad Dan Jørgensen selv i Europa-Parlamentet. Han synes, det er vigtigt, at hjælpe sin unge kollega godt på vej:

- Vi har en ny, ung og rigtig god kandidat, som vi gerne vil gøre reklame for, siger Dan Jørgensen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Lige nu har Socialdemokraterne fem pladser i Europa-Parlamentet. Om de får lov til at beholde alle fem og om Lasse Quvang Rasmussen får mulighed for at besætte en af dem, afgøres til Europa-Parlamentsvalget den 25. maj.