Valgkamp: Nyt ungeråd i Randers

Et Ungeråd skal give unge i alderen 15-25 år indflydelse på den lokale ungekultur

Med et nyt Ungeråd i Randers giver kommunen nu unge borgere i alderen 15-25 år indflydelse på den lokale ungekultur og andre tiltag henvendt til unge.

Mandag morgen starter valgkampen til Ungerådet, og fra 18. januar til 29. januar kører valgbussen rundt til de forskellige skoler og uddannelsesinstitutioner i syv distrikter.

I øjeblikket er der 24 kandidater, og der er plads til 21 kandidater i Ungerådet.

For en uge siden åbnede kommunen for kandidattilmeldingerne, og interessen har været overvældende, fastslår leder af Projekt- og Udviklingsafdelingen hos Randers Ungdomsskole, Finn Sørensen.

- Da Byrådet gav os opgaven med at planlægge valget, gik vi til arbejdet med en hvis skepsis. Vil det kunne lykkes os at samle kandidater nok til Ungerådet, uden at vi decideret prikkede nogen af ungdomsskolens elever på ryggen. I løbet af den første uge har 17 engagerede unge tilmeldt sig, og vi kan næsten ikke få armene ned. Det viser, at ungdommen i Randers er klar til at tage ansvar gennem sådan et råd, udtaler Finn Sørensen.

De tilmeldte kandidater fremgår af hjemmesiden ungevalg.dk. Her giver kandidaterne udtryk for, at de generelt gerne vil have indflydelse på forhold, som vedrører de unge.

Det kan være alt fra at arbejde med ungeaktiviteter i Randers Ugen til at arbejde med et generelt mere aktivt ungemiljø.

Første stop for valgbussen er Grønhøj Skole mandag klokken 8.00.