Valgdebat: Det glæder de sig til

Se, hvad politikerne gerne vil debattere

TV 2 | ØSTJYLLAND afholder i aften den femte valgdebat op til kommunalvalget.

I aften er det en række spidskandidater fra Norddjurs Kommune, der skal krydse klinger og diskutere fremtidens kommune.

Debatten bliver sendt fra klokken 19.45 til 21.00 på TV 2 | ØSTJYLLANDs egen kanal og på tv2oj.dk.

Forud for debatten har vi spurgt flere af politikerne, hvilke emner, de ser frem til at debattere i aften.

Se politikernes svar nedenfor.

Anni Simonsen, Radikale Venstre:

- Borgerinddragelse. Det er det, jeg glæder mig mest til at diskutere. Det er jo en af vores mærkesager. Vi skal blive bedre til at informere og inddrage borgerne i beslutningsprocesserne. Mange føler, at de bliver inddraget for sent.

Hans Husum, Venstre:

- Jeg ser frem til at snakke om det hele.. Økonomi er da rigtig spændende og også blokpolitik. Nogle vil måske kalde det manglende lokaldemokrati. Og så skal vi jo også snakke vindmøller. Det skal nok vække debat.

Inger Andersen, DF:

- Jeg vil gerne snakke sådan noget som ældrepolitik. Vi får flere og flere ældre, så vi skal have nogle flere varme hænder. Og så vil jeg også gerne diskutere udvikling og bosætning.. og selvfølgelig også børn. Det er alle vigtige emner.

Jens Meilvang, Liberal Alliance:

- Jeg glæder mig til at diskutere økonomi. Jeg vil slå lidt på, at den skattestigning, vi lavede for to år siden, var unødvendig. De cirka 30 millioner kroner, der er kommet ud af det, er bare havnet i kommunekassen. Pengene skulle være gået til borgerne, hvis man endelig vil lave en skattestigning, hvilket jeg er imod. Derudover jeg vil jeg også diskutere effektivisering. Jeg tror, vi kan gøre det meget bedre og få en gevinst, uden, at det forringer servicen.

Ulf Harbo, Enhedslisten:

- Jeg vil rigtig gerne tale om selvstyre og decentralisering. Der er alt fra langt fra den enkelte borger og virksomhed ind til ledelsen i kommunen. Derudover vil jeg også gerne diskutere de problemer, vi har med vores jobcentre.