Valg betyder farvel til Behnke

Konservatives Tom Behnke siger farvel til Christiansborg

05:01

1 af 2

Ethvert valg betyder et "goddag" til nye politikere og farvel til nogle andre.

Den 49-årige Tom Behnke har siddet i Folketinget i 22 år - først ni år for Fremskridtspartiet og siden 2001 for Det Konservative Folkeparti.

Nu har han sagt stop. Han var begyndt at løbe panden mod muren, mener han selv:

Se også: Tom Behnke på sygeorlov

- Jeg er måske gået hen og er blevet en sur, gammel mand. Jeg kan også mærke på mig selv, at jeg er blevet meget utilfreds med den måde, det foregår på. Tingene har forandret sig rigtig meget, siger han.

Det er især tilgangen til politik, der har forandret sig:

- Dengang jeg kom i Folketinget var det med at være politiker, fordi man havde en vision, en idé og noget, man kæmpede for. I dag har hovedparten af dem, der sidder i Folketinget læst sig til det, siger han.

Se også: Vil prioritere sine børn

Ifølge ham har embedsmændene også fået for meget magt:

- Selvom vi vedtager noget i Folketinget, hvis så ikke ministerierne, embedsmændene, synes, det er en god idé, så bliver det syltet - det bliver bare skubbet til side.

Tom Behnke er ikke i tvivl om at han trods alt kommer savne sit arbejde på Christiansborg, så selvom han lige nu drømmer om den friske luft, vil han bestemt ikke afvise et senere forsøg på at komme tilbage:

- Selvom jeg nu træder ud, fordi jeg har brug for noget frisk luft og prøve noget forandring og nogle andre ting, så er det lige så sikkert, at der kan gå nogle år, og så har jeg allerede fået så meget ny strøm på batterierne, at jeg er klar til at komme igen.

I indslaget øverst på siden fortæller Tom Behnke om sin politiske rejse.