Vær opmærksom på smeltende sne og istapper

Med udsigt til tøvejr de kommende dage er det på tide at fatte skovl og kost og få fejet sneen væk

Det er Falck der går ud og advarer husejere. Der er nemlig risiko for både person- og ejendomsskader, når de store mængder sne begynder at tø.

Husejerne skal blandt andet holde øje med tage, som i værste fald risikerer at bryde sammen under tøsneen. Også på lofter skal sne der er fyget ind fjernes.

Udvendige afløb, kælderhalse, mure og havedøre skal også graves fri, så der ikke trænger fugt ind.

- Når sneen tør, vil det medføre store mængder vand. Derfor er det vigtigt at sikre, at afløb og tagrender er frie og funktionsdygtige. På den måde er man bedst sikret mod eventuelle vandskader, siger seniorrådgiver Christen Overgaard fra Falck i en pressemeddelelse.

Hvert år rykker Falck ud til voldsomme brande, der skyldes, at folk har prøvet at tø frosne vandrør op med en gasbrænder eller lignende. Det kan være farligt, da metallet i vandrørene leder varmen og på den måde risikerer man, at der går ild i bygningen. Derfor skal husejerne hellere tilkalde et autoriseret vvs-firma, hvis vandrørene er frossede.

Endelig skal husejere være opmærksomme på istapper. De er flotte, men kan også være livsfarlige. Sørg for at fjerne dem, inden der sker personskader.