Væk med papirarbejdet

Vil lette efteruddannelse for virksomheder

Randers Kommune vil nu forsøge at imødekomme små og mellemstore virksomheder, når det kommer til efteruddannelse.

Særligt for mange håndværk- og industrivirksomheder kan det være en stor administrativ byrde at håndtere, når de vil benytte sig af jobrotation, hvor faste medarbejdere efteruddanner sig, mens ledige bliver ansat som vikarer.

- I Randers Kommune har vi længe arbejdet målrettet på at udbrede brugen af ordningen. I den forbindelse er vi blevet opmærksomme på, at især mindre virksomheder fravælger ordningen, fordi det er meget omstændigt at sætte et forløb i gang. Derfor har vi søgt om tilladelse til kort sagt at lave lidt om på rollefordelingen, så vi flytter bøvlet ud af virksomheden, siger Leif Gade, der er formand for arbejdsmarkedsudvalget i en pressemeddelelse.

Ja tak til mindre administration

Indtil nu har virksomhederne selv skulle administrere al økonomi og logistik i forbindelse med jobrotation. Virksomhederne har blandt andet stået for ansættelse og aflønning af vikarer og for at søge om såkaldt jobrotationsydelse til at dække vikarudgifterne.

Det skal et nyt forsøg nu gøre op med. Fremover kan virksomhederne nøjes med at planlægge efteruddannelsen og derefter kan de kontakte virkarbureauet "Vikargruppen Danmark", som står for alt papirarbejdet.

Det nye initiativ bliver hilst velkommen hos Dansk Metal.

- Det vil være godt nyt for de ledige, hvis flere virksomheder bruger jobrotation. Vi har især mange unge, som i den grad har brug for at komme ud på arbejdsmarkedet, og mange af disse kan få en fod inden for på arbejdsmarkedet ved at arbejde som vikarer i en periode," siger Henrik Leth, der er formand for Dansk Metal i Randers i en pressemeddelelse.