V vil ansætte betjente og bevæbne dem med peberspray

Venstres medlem af Retsudvalget Michael Aastrup Jensen forventer ansættelser hos fængslerne landet over

03:30

I Enner Mark Fængsel i Horsens var der tirsdag en voldsepisode med et overfald internt blandt de indsatte, og det er blot det seneste i rækken af episoder, der er i stigning.

Volden i fængslet er fordoblet i det seneste år, og nu kalder Fængselsforbundet på bedre vilkår for de ansatte i fængslerne.

Og det får de, lover Michael Aastrup Jensen, der er medlem af Folketingets retsudvalg for Venstre.

- Jeg kan meddele, at vi i løbet af i år allerede forventer at ansætte 125 ekstra fængselsfunktionærer, og at vi også er klar til at ansætte flere næste år, hvis der er behov for det, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND. 

Læs også Jørgen er udsat for trusler, knivoverfald og afbrændte biler

I Enner Mark Fængsel i Horsens var der fra 1. januar til 1. august sidste år 21 episoder med vold eller trusler mod de ansatte, men i år er det tal steget til 53. Derfor vil Michael Aastrup Jensen også kigge på de ansattes muligheder for magtanvendelse.

- Vi bliver også nødsaget til at kigge på, hvordan fængselsfunktionærernes redskaber er indenfor murene, og derfor er vi klar til at udstyre fængselsfunktionærer i lukkede fængsler med peberspray, så de også har et redskab til at stoppe de her optøjer, siger han.

Hos Fængselsforbundet tager man pænt imod løftet om nye ansættelser.

- Det lyder positivt med flere ansatte, men det kræver, at flere er på arbejde ad gangen, for at vi kan styrke den dynamiske sikkerhed – altså et kendskab til de indsatte, siger Brian Hedensted, fællestillidsmand i Fængselsforbundet i Midt- og Nordjylland. 

Læs også Voldeligt overfald i fængsel i Horsens

Til gengæld mener han ikke, at en peberspray nødvendigvis er løsningen.

- Det er et værktøj, vi kan bruge, når der er en episode, men personalet ønsker jo at komme det her til livs, inden det opstår, og der er pebersprayen måske ikke så bevendt, siger Brian Hedensted. 

Se hele debatten mellem Michael Aastrup Jensen (V) og Brian Hedensted i videoen øverst i artiklen.