V-top: Ikke overraskende

Flere kræver Løkkes afgang

Det er ingen overraskelse for V-toppen, at opbakningen til Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, lørdag skrumpede yderligere.

Sådan lyder det, efter at Venstre i flere kommuner har besluttet at gå i medierne og kræve Løkkes afgang fra formandsposten.

Det siger Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg, der hæfter sig ved, at de pågældende partiforeninger tidligere har rynket på panden efter skriverier om Løkkes bilag, tøjforbrug og partistøtte.

- Det har hele tiden være kendt, at netop de her foreninger har været kritiske, og derfor var det også ventet, at de ville melde offentligt ud på et tidspunkt, siger Inger Støjberg til Ritzau.

Hun vil dog ikke forholde sig til, hvornår presset på Lars Løkke Rasmussen bliver for stort til, at han kan blive siddende som formand.

- Jeg må bare sige, at der er vi slet ikke på nuværende tidspunkt, siger hun og understreger, at hun fortsat støtter sin formand.

Se: Hvem støtter Løkke?

Fredag aften valgte Venstres netop genvalgte europaparlamentariker Jens Rohde at lange ud efter partiformanden og trække sin støtte. Det skete med opbakning fra Venstre i Viborg, hvor Rohde selv sidder i byrådet.

Lørdag har Venstre i Randers, Silkeborg og Vordingborg besluttet at kræve Løkkes afgang, mens partiforeningen i Skanderborg. ifølge TV 2 | ØSTJYLLAND, pønser på at følge trop.

Lars Løkke Rasmussen har selv indkaldt til et skæbnesvangert hovedbestyrelsesmøde tirsdag, hvor hans fremtid er på dagsordenen.

Andre kritikere i Venstres bagland bør derfor afvente resultatet af mødet i stedet for også at undsige Lars Løkke Rasmussen i medierne, mener Inger Støjberg:

- Det er først derefter, at der skal træffes en endelig afgørelse om det her spørgsmål.