V: Randers-borgmester er sløv

Venstre anklager den socialdemokratiske borgmester for sløvhed i kampen for at redde 200 arbejdspladser på byens skattecenter.

Henning Jensen Nyhuus (S) er for sløv, mener Venstre.

I april besluttede Skat at flytte omkring 200 medarbejdere væk fra Randers. Og siden da har kommunens socialdemokratiske borgmester Henning Jensen Nyhuus ifølge den tidligere Venstre-borgmester Michael Aastrup Jensen ikke gjort noget nok for at ændre den beslutning.

- Man kan ikke komme uden om fra Henning Nyhuus' side, at det nu altså er fem måneder siden, at vi fik den her udmeldelse fra Skat. I den tid har borgmesteren altså været rimelig passiv i medierne, siger Michael Aastrup Jensen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Han bakkes op af Venstres nuværende borgmesterkandidat, Anders Buhl-Christensen.

- Det kunne jo være tilfældet i den her situation, at borgmesteren ikke har ønsket at inddrage os i det forløb, der har været. Det havde borgmesteren haft masser af tid til, hvis han havde arbejdet med sagen, siger Anders Buhl-Christensen.

Henning Jensen-Nyhuus er godt og grundig træt af kritikken, som han kalder 'uanstændig'.

- De er begge fyldt med løgn. Det er ganske uanstændigt i politik. Vi bevæger os på et meget lavt niveau, og det er sørgeligt, siger Randers-borgmesteren.

Han mener i modsætning til de to Venstre-politikere, at han har gjort meget for at redde de 200 arbejdspladser.

- Skatteministeren har afvist at holde et møde med mig om sagen. Og Michael Aastrup Jensen er inviteret til flere møder, som han har afvist.

Henning Jensen Nyhuus kunne overfor TV 2 | ØSTJYLLAND fremlægge en hel mappe med papirer i sagen. Papirerne viser blandt andet, at der er stillet over 20 spørgsmål i Folketinget, og at borgmesteren så sent som i sidste uge var til møde med direktøren for Skat i København.