V-profiler: Regeringens E45-udspil er utilstrækkeligt

Det er ikke nok at udvide E45 mellem Aarhus og Skanderborg, lyder det fra Venstre i Horsens. En udvidelse er en del af finanslovforhandlingerne

Det er godt, men slet ikke nok.

Det er meldingen fra flere Venstre-profiler i Horsens i debatten om en udvidelse af E45. Regeringen lægger i sit finanslovudspil op til at udvide motorvejen mellem Skanderborg og Aarhus, men det løser langt fra problemerne, lyder det fra Horsens.

Læs også Minister: E45 er en høj prioritet

- Trængslerne på E45 er åbenlyse for enhver, og det har store økonomiske konsekvenser for erhvervslivet og for jobskabelsen. Udvidelsen af E45 skal besluttes nu, og den fulde udvidelse skal gennemføres i en sammenhængende proces ned til den udvidelse, som er gennemført til nord for Vejle, siger Birte M. Andersen, folketingskandidat for Venstre i Horsens, i en pressemeddelelse. 

Læs også Minister: Nødsporet på motorvejen kan godt bruges

Martin Ravn, Venstres borgmesterkandidat i Horsens, er enig. Han mener, at man indtil udvidelsen er gennemført, kan afhjælpe problemerne på E45 ved at forlænge og udvide til- og frakørselsramperne.

Finn Damkjær Pedersen, der er formand for Business Horsens, står bag opfordringen til politikerne på Christiansborg. Han fremhæver, at en forlængelse af ramperne og inddragelse af motorvejens nødspor kan medvirke til, at der ikke dannes køer ud på motorvejen, som giver trafikpropper.

Han påpeger også at, to spor på ramperne giver mulighed for både højre og venstresving og dermed en hurtigere trafikafvikling.