V-politiker: Politiskole bør ligge i Hadsten

Den jyske kamp om at få den nye politiskole i Vestdanmark fortsætter. Nu melder Hadsten sig på banen

I forbindelse med det netop indgåede politiforlig blev det besluttet, at der skal placeres en politiskole i Vestdanmark.

Kampen om den nye politiskole har allerede været i gang, men nu melder en ny spiller sig på banen, da også Favrskov lægger billet ind på den eftertragtede skole.

- Jeg mener, at Hadsten er et rigtigt godt bud på, hvor den nye politiskole kunne ligge. Og også et bedre bud end nogle af de andre jyske byer, der har meldt sig, siger Flemming Nørgaard, der er Venstres borgmesterkandidat i Favrskov Kommune, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Fordel med samarbejde med Østjyllands Politi

Udover sit politiske virke, er han selv kriminalassistent ved Østjyllands Politi, og mener derfor, at han også kan lægge sin faglighed i argumenterne for at placere skolen i Hadsten.

Borgmester: Oplagt at flytte politiskolen til Randers

- Jeg mener, at eleverne på en politiskole skal have samarbejde med en stor politikreds for at opleve, hvordan tingene fungerer udenfor skolen. Ved en placering i Hadsten er eleverne tæt på Østjyllands Politi, som er den største central udenfor København, siger Flemming Nørgaard.

Derudover peger han på den centrale beliggenhed tæt på motorvej E45 samt et sammenhængende tognet både syd- og nordgående samt mod øst og vest.

- Vi har i forvejen en linje på Hadsten Højskole, som er en forberedende linje til elever, der er interesseret i at søge politiet, så en del kommende elever på politiskolen har allerede været omkring Hadsten, siger venstremanden.

Flemming Nørgaard vil nu tage kontakt til Britt Bager, der er valgt til folketinget i Favrskov, for at høre, hvad hun kan gøre for at hjælpe med at få skolen til lokalområdet. Derudover vil han tage kontakt til borgmester Nils Borring (S), så man også kan inddrage socialdemokratiske medlemmer på Borgen.

Lotte Tobiasen sidder i kørestol og har kun fem procent syn, derfor har hun brug for hjælp til transport

play Ændringer i Flextrafik til handicappede: Lotte risikerer at få indskrænket sit sociale liv

E45 motorvej motorvejen kø trafik trafikprop myldretid trafikgenre bil biler tæt trafik kø bilkø

Nu spærres centralt kryds for trafik

s6qt8t43fs2c2nt6h20201201121714

playSygeplejerske går på arbejde med ondt i maven – nu er der hjælp på vej

Heunicke

Heunicke får en politisk næse for minksag

Smukfest 2019

Festivalarrangører med opråb: Vi vil have festerne tilbage

dankort betaling køb købe køber

'Det er Mogens fra Danske Bank' Politiet beder pårørende advare ældre