- V mangler stærk kandidat

Sådan lyder det fra valgforsker Roger Buch

- Når kun halvdelen af Venstres vælgere i Aarhus Kommune foretrækker Venstres egen borgmesterkandidat, er det tegn på, at Venstre ikke kan mønstre en stærk nok kandidat. Det siger kommunalvalgforsker Roger Buch til DR Østjylland.

En Gallup-måling i Århus Stiftstidende viser, at kun 9 procent af vælgerne i Aarhus peger på Venstres egen borgmesterkandidat, Büyamin Simsek, selvom Venstre står til at få 18 procent af stemmerne. Resultatet matcher en lignende måling fra Rambøll Analyse.

- Det er svært for Venstre at finde virkeligt stærke kandidater, og det er ikke første gang, Venstre har problemer i Äarhus, siger Roger Buch.

- De stærke Venstre-kort, der måske er landspolitisk kendte, er tilbageholdende med at forsøge at vinde slaget i store byer som Aarhus, hvor socialdemokraterne traditionelt har store fordele, siger han.

- Så bliver det en selvopfyldende profeti. Når man ikke på forhånd tror, man kan slå socialdemokraterne - og dermed heller ikke kan overtale de landspolitisk kendte til at stille op - så vinder man heller ikke, mener Roger Buch i følge DR Østjylland.

Halvdelen af aarhusianerne foretrækker den nuværende socialdemokratiske borgmester Jacob Bundsgaard som borgmester.