V kritiserer blokpolitik

Mener ikke, at hele byrådet bliver hørt

Kampen om borgmesterposten i Norddjurs Kommune blev en tæt kamp ved kommunalvalget i 2009.

Den røde blok i byrådet vandt valget med et minimalt flertal på 196 stemmer.

Nu håber Venstres spidskandidat Hans Husum, at flertallet rykker sig til hans fordel. Han mener ikke, at den nuværende borgmester Jan Petersen (S) har gjort sit arbejde godt nok.

- Jeg synes, lokaldemokratiet har haft dårlige vilkår. Vi føler ikke, vi er blevet hørt. Vi har følt, at tingene var blevet klappet af og aftalt på forhånd, siger Hans Husum fra Venstre og tilføjer:

- Du (Jan Petersen, red.) lavede blokpolitik allerede på valgnatten.

Handler ikke om farveleg

Borgmester Jan Petersen (S) mener til gengæld, at snakken om blokpolitik ikke passer. Han peger på, at det højest sandsynligt er skolepolitikken, der har delt vandene.

- Jeg forstår ikke diskussionen her. Det er som om, vi leger en eller anden farveleg. Vi har haft et bredt samarbejde blandt andet med Liberal Alliance og Dansk Folkeparti, siger borgmester Jan Petersen (S)

Hos Radikale Venstre, som ikke har en plads i byrådet i dag, håber spidskandidaten, at kunne være med til bryde med blokpolitikken.

- Vi vil gerne være med til at bygge bro i byrådet, hvis vi kommer ind. Jeg kan høre frustrationerne, at der er nogle, der ikke har gjort sig gældende, siger Anni Simonsen fra Radikale Venstre.