V-kandidater: En skændsel!

Lokale Venstre-politikere angriber S-borgmestre, efter at de har sendt breve ud til samtlige vælgere i to kommuner

03:39

1 af 2

Kritikken af borgmestrene af Favrskov og Norddjurs kommuner er hård, efter at de lokale S-borgmestre sammen med deres byrådsgrupper har sendt breve ud til samtlige vælgere.

I brevene advarer borgmestrene om, at den vil gå ud over den lokale kommunale service, hvis vi får en borgerlig regering efter valget på torsdag. Derfor opfordrer de vælgerne til at stemme på Socialdemokraterne.

Står det til folketingskandidaterne Anne-Mette Winther Christiansen og Britt Bager fra Venstre bør borgmestre ikke repræsentere et bestemt parti i en folketingsvalgkamp.

De bør i stedet være frontfigurer for hele kommunen - også de borgerlige vælgere i området.

Se: S-borgmestre afviser kritik

Anne-Mette Winther Christiansen mener derfor ikke, at borgmester i Norddjurs Kommune Jan Petersen (S) skulle have skrevet under på opfordringen om at stemme på Socialdemokraterne på torsdag.

- Det betyder, at han ikke er en borgmester for hele kommunen, men er borgmester for de røde partier. Det er da en skændsel!, siger hun til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Anne-Mette Winther Christiansen er opstillet i Djurs-kredsen. I Favrskov-kredsen har den lokale Venstre-kandidat, Britt Bager, samme holdning i forhold til den lokale borgmester, Nils Borring:

Se: Borgmestre advarer mod Løkke

- Han skal være borgmester for alle borgere i Favrskov og ikke kun dem, der stemmer på Socialdemokraterne. Det synes jeg ikke, han er i den her situation. Jeg synes, han er partipolitisk, så det basker.

- Det er klart, at det spidser til op til et valg. Men når han går ud som borgmester og anbefaler, at man stemmer på Liste A, så synes jeg, han glemmer 75 pct. af dem, han er borgmester for.

Se interviews med de to venstrekvinder i videoen øverst i artiklen.