V: Hvad foregår der Hansen?

Venstre holdt udenfor i Regionsrådet

01:56

1 af 2

Venstre kræver nu en redegørelse fra Regionsrådets formand Bent Hansen, efter at det i dag er kommet frem, at Sundhedsministeriet, på baggrund af en særdeles kritisk rapport fra COWI, overvejer at afvise bygning af Det Nye Universitetshospital i Skejby ved Aarhus.

Politiken skriver, at Sundhedsministeriet vurderer, at der er "rod i økonomien", og at "byggeriet i sin nuværende form ikke vil kunne gennemføres, uden at økonomien vælter".

Venstres næstformand for Regionsrådet, Anne V. Kristensen, der også er næstformand for Danske Regioners sundhedsudvalg, er overrasket:.

- Først og fremmest fordi der åbenbart er store problemer med økonomien ­ - selv om S-SF-R-flertallet gang på gang har afvist Venstres ønsker om, at Region Midtjylland skulle nedsætte en politisk følgegruppe, der kunne følge økonomien i byggeriet helt tæt, siger Anne V. Kristensen i en pressemeddelelse.

- Desuden overrasker det mig, at Region Midtjylland - sådan som Politiken påviser - kan føre en dialog om de økonomiske problemer med Sundhedsministeriet uden at Regionsrådet åbent og ærligt bliver inddraget, siger Anne V. Kristensen.

- Venstre har sikret, at regionerne med særlige midler fra tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) kan gennemføre historiske investeringer i nye superhospitaler til mere end 40 milliarder kroner. Derfor vogter vi naturligvis over de projekter med særlig nidkærhed på patienternes og skatteborgernes vegne, siger hun

Superhospitaler til 10 millliarder kroner i Midtjylland er ikke noget, et smalt S-SF-R-flertal kan sidde og fedte med uden om et meget stor mindretal i regionsrådet, siger Anne V. Kristensen i pressemeddelelsen.

Se tv-indslag øverst på denne side.