V fremlægger spareplaner

Venstre har nu fremlagt deres spareplaner for Regionshospitalet i Silkeborg, som de ønsker at bevare som udviklingshospital

Venstre går til ind til forhandlingerne om besparelserne på 700 millioner kroner i regionen med en samlet pakke for Regionshospitalet Silkeborg.

Blandt forslagene er, at Venstre vil bevare tre intensiv senge, og de såkaldte NISA-senge skal øges til seks senge i alt.

- Der er lagt op til, at NISA sengene skal lukkes, men i Venstre kan vi se en stor fordel i at hjertepatienter fra Aarhus benytter NISA-sengene i stedet for at optage plads for andre hjertepatienter. Derfor vil Venstre foreslå at der oprettes to senge mere, så de kommer op på seks senge, for der er også en del patienter fra andre regioner som benytter dem, og det betaler de andre regioner for, siger Anne V. Kristensen (V), næstformand for regionsrådet.

Vil oprette nyt center

Som en del af pakken foreslår Venstre derudover, at der oprettes et respirationscenter i Silkeborg.

- Alternativet er, at vi skal sende patienterne til et privat center, og så vil der ikke være nogen penge sparet, siger Anne V. Kristensen.

Partiet ønsker også, at det diagnostiske center i Silkeborg skal bevares, og at det ikke er alle medicinske patienter, der flyttes til Viborg.

- Det er vigtigt, at vi sørger for, at funktionerne bliver bevaret. Silkeborg er et lille hospital, og flytter man nogle funktioner, så får det betydning for mange andre, siger Anne V. Kristensen.

- Silkeborg er og skal fortsat være et sted, hvor nye og smartere måder at arbejde på bliver udviklet. Vi har simpelthen ikke råd til at lade være, fortsætter hun.

Besparelse på 5,6 millioner

Til gengæld vil Venstre lukke ni sengpladser, og det vil give en besparelse på 5,9 millioner kroner.

Forhandlingerne begynder 22. juni.

I princippet behøver regionsrådet ikke at nå til enighed før til efteråret, men Anne V. Kristensen slår fast, at det er bedst at få sat nogle af besparelserne i gang så hurtigt som muligt, så regionen ikke risikerer at skulle finde flere besparelser.